www.pickabead.dk
Ser denne mail underlig ud? Læs nyhedsbrevet online klik her

December 2013

Kære Riderejse-venner

Ups, lige om ikke så længe står jul og nytår for døren – og igen i år synes jeg at højtiden kommer lidt tidligere end sidste år?!


I november tilbragte vi en weekend på Hesteliv 2013 messen i Hillerød og jeg vil lige sige tak til alle jer, der havde mulighed og tid til at kigge forbi – det var super rart at få snakket lidt riderejsesnak med jer!

December må jo være årets mørkeste måned og hvis du savner noget at læse i de mørke aftener, kan jeg anbefale ”One Hundred and Four Horses” skrevet af vores gode ven og vært i på Tropisk Strand ridtet i Mozambique, Mandy Retzlaff. Det er en bevægende fortælling om Mandy og hendes mand Pat’s flugt fra Mugabe’s Zimbabwe og historien om hvordan de endte med at medbringe 104 heste, som de reddede fra rædslerne i det uroplagede land – en sørgelig, barsk og samtidig meget livsbekræftende historie fra ”det virkelig liv”. Bogen er desværre ikke oversat til dansk, men kan købes på engelsk på Amazon UK: http://www.amazon.co.uk/Hundred-Four-Horses-Mandy-Retzlaff/dp/0007477554

I Due Laghi i Italien tilbyder 10% rabat på ophold mellem 20.dec og 05.jan – måske det er værd at overveje at stikke af og holde jul og/eller nytår på det dejlige sportshotel lige nord for Rom og samtidig nyde ridning på deres kvalitetsheste og den mildere temperatur, som normalt ligger på ca. 14 grader i dagstimerne.
 
I øjeblikket har vi tre "Book inden 31.dec 2013" tilbud på følgende ridt:

- Vore ridt i Catalonien, Spanien, kan du spare mellem 350 og 1.400 kr på næste års Costa Brava Ridt, Kystridt og Eventyr i Pyrenæerne – prøv Rudi´s pragtfulde spanske heste gennem smukke landskaber og små charmerende landsbyer.

- I Italien får du rabat på alle vore Toscana Oplevelser ridt – rideferier med fokus på kultur, historie og det italienske køkken mens du nyder ridning Jenny’s elskede velopdragne heste.

- Book min. 7 nætter på for to personer på Los Potreros i Argentina og få 3 gratis overnatninger centralt i Buenos Aires – masser af sjov og varieret ridning på Criollo, Peruvianske Paso heste og Polo Ponyer hos de fantastiske værter Louisa & Kevin, kombineret med tre dages oplevelser i tango-hovedstaden!

Husk også at du kan ønske eller give et gavekort i julegave – vi udsteder gavekort på et valgfrit beløb (dog min. 500 kr) som kan bruges på alle vore ridt indenfor 3 år fra gavekortets udstedelse – vi sender gavekortet med posten sammen med et eksemplar af vores 280-siders ”Book of World Rides”, så den heldige modtager kan sidde i ro og mag og udvælge sin rejse.

I denne måned vælger jeg at præsentere nogle eventyrlige og kulturelt anderledes ridt, som ikke kræver at man rejser så langt væk – det historisk fascinerende Kappadokien i Tyrkiet, fart og tempo over den ungarske Puszta’s uendelige sand stier og vores tre-i-én ferie i Jordan med ridning i den betagende Wadi Rum ørken.

Jeg vil slutte med at sende et mange tak for i år, i stor taknemlighed over du følger med i vores riderejse-verden, ser jeg frem til genhør i det nye år!

Med ønsket om en glædelig jul samt et rigtigt godt nytår.

Mange hilsner
Melina

Tyrkiet

Kappadokien er et fascinerende landskab med sine særegne skorstensformede klipper og fantastisk rig på historie. Nyd et skønt ridt gennem disse forunderlige landskaber med Erchihan og hans akhal-tekiner og araberheste af egen avl, bo i små charmerende gæstehuse eller tag et længere ridt ud i landskaberne med nogle teltovernatninger. Ridtet er udnævnt blandt National Geographic's Top 10 Horseback Rides.
Læs mere: Kappadokien

Ungarn

I det sydlige Ungarn ligger den ungarske prærie - Pusztaen - dette er et lavtliggende område med sandholdigt jord, hvor der findes myriader af stier, der snor sig mellem frugtplantager, skove og små landsbrugsejendomme. Her findes ingen hegn og stort set ingen asfalterede veje, hvilket gør området ikke mindre end ideelt for ryttere. Nyd fantastisk tempofyldt ridning på værtens Oliver's Ungarske Varmblodsheste, som elsker at vise hvad de kan og bliv forkælet af hans skønne værtskab i hans smukt restaurerede Tanya (gård)
Læs mere: Puszta Ridt 

Jordan

Et arabisk ordsprog siger: "En rytter er ikke en rytter uden sin hest, men en hest er stadig en hest uden sin rytter". Oplev smukke araberheste i deres rette element mens du rider som Beduin i den betagende Wadi Rum ørken, lad guide/vært beduinen Saleem henføre dig i ørkenens historie og magi. Udover ridning i ørkenen vil du også opleve den imponerende lyserøde by Petra, som er udnævnt til et af verdens 7 nye vidundere samt få mulighed for at nyde et dyp i det Døde Hav, som efter sigende skulle have helende virkninger.
Læs mere: Lawrence of Arabia